5 normes bàsiques de seguretat a la muntanya

Les activitats a l’aire lliure, les excursions, les escalades, etc. són molt saludables i recomanables però cal anar amb molta cura i seguir unes normes de seguretat a la muntanya per evitar que un petit incident es pugui convertir en un problema greu.

Per això, us volem recordar unes pautes bàsiques de seguretat a la muntanya, que poden evitar accidents i males passades.

1. Condicions meteorològiques

Abans d’iniciar el recorregut, informeu-vos de les condicions meteorològiques de la zona i de l’evolució del temps. En cas de previsió de mal temps, posposeu l’activitat per un altre dia.

2. Anar en grup

A la muntanya és recomanable anar-hi en grup i, si és possible, informeu del recorregut que penseu fer a algú que no us acompanyi. Així, en cas de ser necessari, els equips de socors sabran on han de buscar.

3. Bona orientació i referències

Durant el recorregut, fixeu punts de referència que us ajudin a orientar-vos bé i no us desvieu del camí que heu anat traçant.

4. Material adient

Porteu el material necessari per a l’activitat. Sobretot és important portar el calçat adequat i una motxilla amb l’imprescindible: aigua, menjar, telèfon mòbil, llum per si es fa fosc, brúixola, etc.

5. Truca al 112

En cas d’accident, mantingueu la calma i truqueu al telèfon d’emergències 112. Les trucades a aquest servei es poden fer fins i tot des de telèfons mòbils que no tenen saldo.

Recordeu, a la muntanya són imprescindibles la seguretat i la prevenció!

normas seguridad en la montaña

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>