5 consells per suportar el fred

Tot i que aquest any s’estava resistint, sembla que el fred ja ha arribat i, per evitar haver de passar uns dies en llit o a mig gas, és convenient que estiguem preparats. En aquest post et proposem 5 consells perquè superis l’arribada del fred amb energia i el millor ànim.

1. Vesteix-te amb capes
Així podràs adaptar-te a la temperatura de cada espai. A més, amb aquesta tècnica podràs controlar el fred i la humitat i conservar la calor corporal. L’aconsellable és portar tres capes. Amb menys és més fàcil agafar fred i amb més és possible que suïs i acabis constipat.

2. Renta’t les mans
Les mans són la part del cos per on es transmeten més virus. Per tant, és important que us les renteu tantes vegades com pugueu, i sobretot abans de menjar. Adquirir l’hàbit de rentar-te les mans quan arribis a casa pot estalviar-te el contagi de virus i passar alguns dies al llit.

3. Cobreix les escletxes per on entra aire
Per molta calefacció que hi posis, si hi ha escletxes per on entra aire, casa teva no acabarà d’estar calenta. Pots posar draps o pedaços de roba i tapar les escletxes de les finestres per on entra aire fred. A més, si tanques les portes de les habitacions on no estiguis, generaràs aportacions de calor en les quals sí que hi ets.

4. Pren begudes calentes
Quan fa fred, el cos agraeix la ingesta de begudes calentes com el te, el cafè o les infusions, que tenen efectes termogènics i ajuden a incrementar la temperatura corporal i al fet que et sentis millor. També és recomanable fer exercici, ja que produeix calor a causa que el cos consumeix energia metabòlica i aquesta ho transforma en un increment de la temperatura corporal.

5. Cuina amb all o ceba
Aquests vegetals reforcen el nostre sistema immunològic i es poden afegir a pràcticament qualsevol plat. L’all conté alicina, un compost amb efectes antibiòtics i antioxidants, que pot ser un gran aliat contra els refredats. La ceba, a més de ser una important font de vitamines, té propietats antireumàtiques, una malaltia els efectes de la qual es disparen amb el fred de l’hivern.

Quins són els teus trucs per suportar el fred?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>