Saps què és un Dispositiu de Riscos Previsibles per a esdeveniments?

Si tens previst organitzar un esdeveniment, sigui social, cultural, esportiu, etc., amb un elevat nombre d’assistents és imprescindible fer una planificació de les intervencions sanitàries que es puguin necessitar. És l’anomenat Dispositiu de Riscos Previsibles o DRP, i en aquest post volem donar-te respostes perquè portis a terme un esdeveniment amb totes les mesures de seguretat sanitària pertinents:

  • Què és un Dispositiu de Riscos Previsibles?

És una estructura multidisciplinar sanitària que garanteix l’assistència individual i les emergències col·lectives que tinguin la probabilitat d’ocórrer en esdeveniments multitudinaris planificats.

  • Qui és el responsable legal d’un esdeveniment?

Segons l’article 3 del Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s’aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i es fixa el contingut d’aquestes mesures. La persona titular de l’activitat és la persona física o jurídica que explota l’establiment, espai, dependència o instal·lació on es desenvolupen les activitats. És el o la responsable que s’elabori, s’implanti i es mantingui actualitzat i operatiu el pla, així com les corresponents tramitacions administratives.

  • Qui elabora el contingut del dispositiu?

No hi ha una normativa legal específica per al desenvolupament del DRP, però es té una referència concreta a l’hora de la seva elaboració i per això ens dirigim a la Norma bàsica d’autoprotecció.

  • Què inclou el dispositiu?

L’elaboració d’un informe de DRP es compon de les següents fases:

- Fase de disseny, de la qual podem sostreure, entre altres, la recollida de dades, l’estudi dels antecedents i l’elaboració d’hipòtesis.

- Fase d’execució.

- Fase de desactivació.

  • Com s’aplica en l’esdeveniment?

En la fase de disseny s’elabora un informe exhaustiu de les característiques de l’esdeveniment. Es defineixen els diferents recursos necessaris, les accions operatives, les hipòtesis presentades

La fase d’execució és la part del DRP en què s’aplica totes les accions planificades i dissenyades operatives en la recerca de recursos, en l’activació del dispositiu i la informació als professionals.

Un cop donat per finalitzat l’esdeveniment, entraríem en la fase de desactivació, que conclourà un cop finalitzat l’anàlisi final de l’esdeveniment.

Contacta’ns a través del nostre formulari específic per a organitzadors d’esdeveniments perquè elaborem el DRP del teu pròxim esdeveniment o perquè t’assessorem en el que necessitis. En aquest enllaç pots veure els serveis sanitaris per a esdeveniments que t’oferim.

ambulàncies catalunya seguridad eventos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>