Quina seguretat sanitària necessites per al teu esdeveniment?

Organitzadors d’esdeveniments, a continuació trobareu les preguntes que us heu de plantejar a l’hora de valorar l’assistència sanitària que requereix el tipus d’esdeveniment que esteu planificant.

En aquest post, us volem facilitar la tasca, aportant-vos les respostes clau i informant-vos de com pot ajudar i assistir-vos Ambulàncies Catalunya en les vostres necessitats:

Què diu la llei?

Existeixen cinc decrets que afecten l’ús de l’Assistència Mèdica en Ruta: Reial Decret 2816/1982; Reial Decret 393/2007; Reial Decret 836/2012; Reial Decret 22/2014 i Decret 30/2015. Aquestes lleis estan dirigides a regular els dispositius sanitaris necessaris per a esdeveniments o activitats que puguin suposar un risc per a la vida de les persones assistents.

Qui és el responsable?

Segons la llei, “la persona titular o l’organitzador de l’activitat és el responsable de l’elaboració, implantació, manteniment i revisió del pla”.

Quines empreses o col·lectius es poden veure afectats?

“Empreses, entitats i organismes, així com també instal·lacions públiques o privades, que porten a terme activitats que poden generar situacions de risc col·lectiu greu, de catàstrofe o de calamitat pública”.

Com us podem ajudar?

Ambulàncies Catalunya desenvolupem un servei a mida per a cada esdeveniment, aplicant sempre un estudi tècnic amb les següents fases:

 • Recollim tota la informació sobre l’esdeveniment: on, quan, tipus d’esdeveniment, afluència, durada, possibles antecedents
 • Estudiem els riscos previsibles, a partir de la informació recollida
 • Elaborem hipòtesis de les necessitats de prevenció a cobrir
 • Definim els objectius de prevenció
 • Identifiquem els recursos necessaris: amb la informació de les fases anteriors, revisem les obligacions en matèria d’assistència sanitària indicades per la normativa vigent
 • Elaborem el projecte operatiu
 • Definim el briefing del Dispositiu de Risc Previsible

Així doncs, en funció de l’estudi tècnic que duem a terme per a cada cas, podrem prescriure el tipus de servei que necessita el teu esdeveniment.

En aquesta infografia teniu els possibles escenaris en els que us podeu trobar a l’hora de contractar un Dispositiu de Riscos Previsibles per al vostre esdeveniment i quines passes heu de seguir. Us ho volem posar el més fàcil possible per alleugirar-vos la tasca!

Més informació sobre els dispositius sanitaris que us ofereix Ambulàncies Catalunya.

ambulancia para eventos


2 thoughts on “Quina seguretat sanitària necessites per al teu esdeveniment?

 1. Olga Pérez Denia

  Muchas gracias por este post. Es algo totalmente imprescindible y necesario. Me guardo vuestros datos de contacto en mi agenda de proveedores para los siguientes eventos que organice o en los que colabore. Hace un año me hubiera venido genial este artículo para mi proyecto de máster. Un saludo

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>