Donació d’una ambulància a Acción Senegal: un matí ple d’emocions

Ahir va ser un dia molt especial per tot l’equip d’Ambulàncies Catalunya. A les 12 del matí fèiem entrega a les nostres instal·lacions d’una ambulància a l’ONG Acció Senegal. El vehicle, equipat amb material fungible de suport i un esterilitzador per a material quirúrgic, començarà el seu recorregut cap al dispensari de la població de Dialacoto, a la regió est de Tambacounda, demà divendres 27 de juliol. En total, 4.650 quilòmetres. Tot un repte, en un recorregut que es complica pels tràmits, duanes, guerrilles i perills habituals als que malauradament s’enfronten els cooperants que hi viatgen amb freqüència a l’Àfrica.

Però l’Albert Rodriguez, responsable d’Acció Senegal junt amb la seva dona, Anna Alcón (“ella és el cor i jo el cervell”) ja està molt més que acostumat, i afronta el viatge amb un somriure. Perquè això és el que caracteritza a aquest gran home, que des fa anys, juntament amb la seva dona i tots els socis que generosament col·laboren amb l’ONG, posa els seus granets de sorra perquè els habitants de Dialacoto puguin viure en les millors condicions sanitàries i educatives possibles. “Entrarem a Dialacoto el 5 d’agost, i no sabeu el què suposarà per a ells veure’ns arribar”, ens explica l’Albert, qui alhora s’emociona, i nosaltres amb ell. “És immens el bé que hi podem fer amb una ambulància!”.

L’Albert va venir acompanyat de la Irene Garcia, responsable de El mundo al revés, branca de voluntariat i acció social del grup Havas Media, i “la catalitzadora de tot això, explica l’Albert. “L’equip de El Mundo al revés ens ha ensenyat a saber difondre, a saber-nos explicar, sense caure en el morbo habitual, buscant sempre el somriure. La seva tasca és impressionant, i gràcies a la Irene ara tenim una ambulància pel nostre dispensari!”. Un altre dels protagonistes de l’acte va ser Mamadou Drame, originari de Dialacoto, resident a Barcelona des fa 25 anys i voluntari d’Acció Senegal des fa tres. Les seves paraules, des la humilitat més sincera i absoluta, van ser tan poderoses que ens van silenciar a tots: “No sé cómo agradecerles este gesto que para mi pueblo signfica muchísimo. A ustedes, que tienen tanto trabajo y tan poco tiempo libre, y aún así lo dedican a ayudarnos a nosotros, les agradezco de todo corazón este gesto”. I novament, ens vam emocionar de debò.

L’aportació d’Ambulàncies Catalunya és part del ‘Projecte Dialacoto’, la iniciativa de més envergadura que l’ONG està desenvolupant al Senegal, amb la missió de cobrir les caresties del centre sanitari de la població de Dialacoto, on conflueixen més de 15.000 persones repartides entre 67 aldees. “Al cap i a la fi, no som més que ‘conseguidors de recursos’; realment, els que ens enriquim som nosaltres com a persones”, conclou sàviament l’Albert.

Bon viatge Albert i equip, i felicitats per ser com sou!